2017. július 1., szombat

Szülinapi piknik

Dóri eredetileg a Kertemben akarta tartani a szülinapját. Fel is hívta őket pár nappal előtte, hogy asztalt foglaljon, de lecseszték, hogy azt sokkal hamarabb kellett volna megtenni és nem egy konkrét napra (ez utóbbi kicsit logikátlan, lévén a legtöbb embernek egy konkrét napon van a születésnapja). Azért odamentünk, hátha találunk helyet, de már messziről láttuk, hogy reménytelen. Szerencsére hoztunk pokrócot, így miután megvettük az italokat és összeszedtük Mártit egy padról, ahol két társaság közé bezsúfolódva várt minket, felmentünk a dombra és letelepedtünk. Ennek az lett a hátránya, hogy senki nem talált meg minket automatikusan, csak telefonos segítséggel, valamint az esti sétára kihozott kutyák rendszeresen elszáguldottak mellettünk. Egy részük Szemikével próbált barátkozni, de volt, aki hátsó szándékkal közeledett. Egyszer azt éreztem, hogy valami besuhan mellettem a körbe, aztán már fordul is vissza: mint kiderült, az eb egy darab tortát is magával vitt eközben. Persze Szemike lett lecseszve, hogy miért nem folytat házőrzést, bár nem is voltunk házban.

Anna volt az egyik, aki csak hosszas útbaigazítás után talált meg minket. Viszont ő ajándékot is hozott: Dóri nagy örömmel bontotta ki a csomagolásból a könyvet.
- Látod a könyvjelzőt benne? – kérdezte Anna. – Na, ott tartok, szerintem pár napon belül kiolvasom.
- Ja, hogy akkor adjam vissza…

Lassan ránk sötétedett.
- Ági mit csinál? – kérdeztem, mert az említett személy felállt és világító mobiljával hadonászott a levegőben.
- Jelez a Marinak, hogy hol vagyunk.
- Mari repülővel jön?
Mari nem repülővel jött, hanem egy nagy táskával.
- Pókász hol van?
- Lementek sörért.
- Egy csomó sört hoztam – jelentette be Mari. – Szóljatok nekik, hogy forduljanak vissza.
- Alkoholmentes is van? – reménykedett Cilin.
- Az sajnos nincs…
- Akkor felhívom őket, hogy olyat vegyenek.
- És hozhatnának fröccsöt is – tette hozzá Anna és már nyomkodta is a telefonját. – Foglaltat jelez – állapította meg csalódottan, aztán Cilinre nézett,akinek szintén a fülénél volt a mobil. – Ja, hogy te is őket hívod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése