2014. június 10., kedd

Azúr játszik

Azúr érkezésünkkor még egyáltalán nem játszott, hanem felmászott a lépcsőnél található cicakosárba aludni. Sejtettem, hogy ennek Mirtill nem fog örülni, lévén ez az ő bérelt helye. Hamarosan meg is jelent, aggódva nézegetett fölfelé, de mivel azúr kb. háromszor akkora, mint ő, inkább nem szívózott, hanem bement a belső szobába és ott keresett alvóhelyet.

Egy idő után azonban Azúr felébredt, kinyújtózott és leugrott (amitől némileg megremegett a cicabútor). Ezt az inspirálta, hogy a másik asztalnál ülő társaság férfitagja egy vékony lila zsinórt húzott végig a padlón. Pongót és a közben felébredt Mirtillt is érdekelne volna a dolog, de Azúr mellett esélyük se volt labdába rúgni (azaz zsinórba fogni). Inkább leheveredtek kétoldalt, míg Azúr a most már levegőben mozgatott zsinór után ugrált. Ekkora macskánál ez okozhat nehézségeket: egyik visszaérkezésekor elvesztette az egyensúlyát és majdnem ráesett Pongóra, egy másik alkalommal pedig Mirtill farka került komoly veszélybe.

Ahogy azonban Azúr figyelme lankadt, esély támadt a közbelépésre. Egyszer csak azt láttam, hogy Pongó kilő és még Azúr előtt elkapja a zsinórt. Innentől kezdve Azúr a néző szerepére volt kárhoztatva egész addig, míg Pongó abba nem hagyta a játékot. Ennek oka volt: a sarokban ülő pár ugyanis csokitortát rendelt, aminek hatására hirtelen az összes foltos macska az ő asztalukra telepedett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése