2015. június 22., hétfő

A 222-es csapdája

Ha az ember Lisszabonból az Alfarím nevű településre akar menni (ez azért jó ötlet, mert ott van a legközelebbi nudista strand), egy Santana nevű helyen kell átszállnia. Itt tesz le a sesimbrai busz, amelyről át kell szállni a Sesimbrából Alfarímbe közlekedő 222-esre. András jól kitalálta a napot: reggel ilyen átszállásos verzióban elmegyünk Alfarímbe, strandolunk egy kicsit, aztán átbuszozunk Sesimbrába és ott túrázunk a parti hegyekben. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az elérendő sesimbrai busz reggel 7.10-kor indult a lisszaboni buszállomásról, ahova tőlünk egy metróátszállással lehetett eljutni - és az első metrószerelvények 6.30-kor indulnak.

Fél hétkor, többekkel egyetemben, már ott toporogtunk a metróállomás rácsa előtt. Gyorsan le is jutottunk, de a metrónk persze a végállomásról indult félkor (sőt, valószínűleg egy kicsit később), így kb. 6.40-re ért oda. Egyre neccesebb volt a felállás, de szerencsére az átszálláskor nem kellett várni, úgyhogy elértük a sesimbrai buszt. Hátravolt még az a kérdés, hogy Santanán belül hol szálljunk le, de a sofőr instrukciói alapján egy belvárosi kis tér mellett döntöttünk.

Mivel még csaknem félóra volt a 222-es érkezéséig, kimentünk a csinos kilátóteraszra, megreggeliztünk és fotóztunk. Aztán elkezdtünk azon filózni, hogy a két egymással szemben levő buszmegálló közül melyikbe kell beállnunk. Mivel a mi buszunk Sesimbrába ment tovább, a 222-es pedig elvileg onnan jött, átkeltünk az úton. Jött is egy 222-es nemsokára, gyanúsan a menetrendben kiírt idő előtt. Megkérdeztük a sofőrt, hogy Alfarímbe megy-e, mire mondta, hogy nem, az a szemközti megálló. Így hát újra átkeltünk az úton.

Bár elvben a 222-es negyed kilenckor indult Sesimbrából, jobbnak tartottam, ha 8 óra 10 körül már nem megyünk túl messze a megállótól. De azért odasétáltam ahhoz a mellszoborhoz, ami a virágos kis tér közepén állt, hogy megtudjam, kiről mintázták. Mikor megfordultam, hogy elmondjam Andrásnak az eredményt, egy busz száguldott el a megálló mellett - a 222-es, aminek még öt percig el se kellett volna indulnia Sesimbrából. Akkor már hiába integettem neki, ha akart volna, se tud megállni. András felvetette, hogy talán ez az előző busz volt, én azonban tudtam, hogy mi az első alfarími buszt vártuk. Így hát mentünk strandolni Sesimbrába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése