2024. március 19., kedd

Spontán karneváli pillanatok

 Los Cristianosban a karnevál kicsit más. Nemcsak azért, mert fáziskéséssel szervezik, hogy ne ütközzön a többi városéval, így amikor máshol már a húsvét előtti körmeneteket tartják, Los Cristianosban akkor van a buli. Hanem mert számos spontán elem is módosítja. Idén ezekből az egyik a szél volt, amely már a készülődés során lefújta pár kocsiról a dekorációt:


Ezt a díszt visszarakták, de a menetben is vonult egy kamion, amelynek díszei letörve hevertek a platón, a hozzájuk tartozó udvarhölgy pedig láthatóan elhagyta a süllyedő hajót, mielőtt elénk érkezett volna.

A csapatok sem voltak mindig szervezettek, voltak, akiknek nem sikerült megjegyezniük vagy egyszerre végrehajtaniuk a koreográfiát. A képen látható sárga tollasokat megelőzte egy ilyen módon bénázó rózsaszín csapat, és azt hittem, ők külön formáció, de egy ponton a rózsaszínek visszaszaladtak a sárgák közé és ott hajtottak végre egy koreográfiát. Biztos kreatívnak gondolták, hogy a karneváli szokásokat megszegve nincsenek mind egyformában, de inkább zavaró volt.


Más csapatokkal is előfordult, hogy előrerohantak, aztán a menetrendezők ismét hátrébb parancsolták őket. Itt épp az R2D2-k tartanak stratégiai megbeszélést.


A nézőközönség is aktívan részt vett a buliban. Előttem egy csapat német hölgy ült, akik az összes egyéni jelmezest hangosan megdicsérték. A naptárlányoknak egyikük odakiabált, hogy pont az ő hónapjában lesz a születésnapja; Elvist megkérték, hogy gitározzon nekik, a zenebohócot pedig, hogy csináljon úgy, hogy fölemelkedjen a nyakkendője.




A piros köpenyes királynőnek megdicsérték csillogó ajkait (ezek a képen pont nem látszanak), mire az öntudatosan felelte:

- Képzeljék, a kormány meg akarta tiltani, hogy csillámport használjak! Még ilyet! Beadattam a Covid-oltást, ezután annyi csillámport teszek magamra, amennyit akarok!

Más felvonulók is bevonták a közönséget, például a félig menyasszonynak, félig vőlegénynek öltözött illető rendszeresen kiválasztott gyerekeket a nézők közül és pózolt velük egy "esküvői fotón".


A karnevál után már a buszra vártam az állomáson, mikor begördült oda az egyik zöldre dekorált kamion, jelmezes utasai pedig leszálltak és spontán utcabált rendeztek a buszállomás kellős közepén.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése