2011. november 25., péntek

Színek a programban

-Felfedeztem, hogy vannak színek a programban-jegyezte meg Balázs önironikusan az előadása közben. Mi a magunk részéről örültünk volna, ha más színeket fedez fel, mert a ciklámenszínű tengerre feltett lila feliratot kevéssé tudtuk elolvasni.

Persze Balázs egyetlen diájának egyetlen sora össze sem hasonlítható azokkal a powerpointokkal, ahol az egymáshoz túl közeli színek választása a megértés akadálya lehetett. Ilyen volt például az, amikor a vízszintes sávokon elvileg különböző színek jelölték, hogy a minta hány százalékának volt egy bizonyos életkorban lakása, gyereke illetve munkája. Nekem az egész sáv egyszínű pirosnak tűnt, így kevéssé értettem egyet az előadó lelkes bejelentésével, miszerint "az ábra magáért beszél."

Még kínosabb helyzet állt elő annál az előadásnál, amely a homoszexualitással kapcsolatos jogi szabályozást tekintette át nemzetközi összehasonlításban. A kivetített térképen egymáshoz igen hasonló színek jelölték a halálbüntetést, illetve az azonos neműek házasságát, a hallgatóság kevésbé tájékozott része így felszisszent annak láttán, hogy Dél-Afrikában és Argentínában halálra ítélik a melegeket. Gergő ellenben alternatív értelmezését adta a színkódnak:
-Elvégre a házasság és a halálbüntetés között nincs olyan nagy különbség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése