2017. május 26., péntek

Vízesésmacskák, különstrand kutyáknak

Ciprus igazi macskaparadicsom. Mint előző posztomból is kiderül, az állatkák szabadon mászkálnak a városokban, mindig akad, aki gondoskodik róluk, és meggyőződésük, hogy az emberi tevékenység minden formája kizárólag az ő szórakoztatásukat szolgálja. Egy este Páfosz belvárosából sétáltunk hazafelé, ahol komoly felújítások folytak (ideje volt belehúzni, hogy befejezzék, mielőtt megszűnik a város Európa Kulturális Fővárosa státusza). Az egyik felállványozott épület ponyvájánál két vörös macskát vettünk észre, akik önfeledten bújócskáztak az állványokról lelógó ponyva felhasználásával.

A macskák persze turistaattrakciónak is alkalmasak. A Troódosz-hegység egyik leghíresebb látványosságánál, a Kalidonia-vízesésnél szerződéses vízesésmacskák várják a látogatókat. A két vöröske egyike minden turistának az ölébe akart ülni; társa tartózkodóbb volt, de ő is boldogan hízelgett és dorombolt. Ápolt bundájuk alapján bizonyára nem az erdőben tanyáznak, így csak azt tudtuk elképzelni, hogy naponta megteszik valamelyik irányból a két és fél kilométeres hegyi túrát, hogy új barátokat szerezzenek.


Persze az általános állatszeretetből a kutyák sem maradhatnak ki. Igaz, egyes strandokra csak pórázon vagy még úgy se léphetnek be, viszont az Akamas-félsziget északi oldalán találtunk egy közlekedési táblát, amely egy „Beach for dogs” irányába mutatott. Az nem derült ki, hogy a strandot látogathatják-e a kutyák ember kísérői, úgyhogy elképzeltük, amint Dóri kiteszi Szemikét, megbeszéli vele, hányra jön érte, majd továbbhajt egy olyan strandra, ahol neki is szabad fürödni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése