2021. május 28., péntek

Maszkhelyzet a Millenárison

 Újabban a magyar kormány tagjai lelkesen biztatják a népet, hogy dobják el a maszkot. Ez mondjuk szerintem több okból sem jó ötlet, egyrészt kultúrember nem szemetel, másrészt bizonyos rendezvényeken továbbra is kötelező lesz a maszk. A maszkokra vonatkozó szabályozás Magyarországon amúgy is elég kaotikus, ahogy ezt a május eleji történet is illusztrálja.

Kitka éppen azért akart a Millenárisra menni, mert ott nem kell maszk (meg azért, hogy megnézzük a legújabb építményeket). Azonban amint leültünk egy padra, rögtön jött egy biztonsági őr és ránk szólt, hogy vegyük fel a maszkot.

- De hát én ide jártam egész télen, és nem kellett maszk! - csodálkozott Kitka.

- De most már kell - felelte a biztonsági őr, ami azért volt izgalmas, mert ez már a nagy nyitás után történt, amikor pl. tőlünk nem messze egy teraszon ülő emberek simán ebédeltek maszk nélkül. Szóval elég vicces volt, hogy a Millenáris pont a nyitás után keményített be.

- Ha esznek, akkor nem kell maszk - javasolta segítőkészen a biztonsági őr. (Ez egyébként emberbarátabb volt, mint Anna egyik ismerősének a tapasztalata, akit a Keleti előtt enni sem engedtek és közölték vele, hogy csak akkor veheti le a maszkot, ha dohányzik.)

- Akkor együnk - vont vállat Kitka, aki előrelátóan besuvasztott a táskájába egy csomag nápolyit. Egy idő után azonban eluntuk az alibinápolyizást.

- Menjünk át a Vérmezőre - javasolta Kitka. - Az olyan nagy, hogy tuti nem ellenőrzik a maszkokat, mert meg se lehet mindenkit találni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése