2021. október 17., vasárnap

Sir Robin, az ormányos medve

 Az ormányos medvék melegkedvelő állatok. Ezért arra számítottam, hogy a hűvös októberi reggelen inkább bent maradnak többemeletes plexi házukban és nem jönnek ki a külső kifutóba. Meglepetten láttam, hogy egyikük mégis kisiet a folyosón, ám hamarosan kiderült ennek az oka. A kifutóban ugyanis egy nagy fekete holló landolt.

A holló és az ormányos medve nagyjából azonos méret, tehát egyik sem árthat nagyon a másiknak. Ennek ellenére macink feléje rohant, hogy elriassza - majd észrevevén, hogy mekkora a betolakodó, gyorsan megfordult és hős Sir Robin módjára bemenekült a dús aljnövényzetbe. A holló enyhe érdeklődéssel figyelte a műveletet, de nem mozdult. Sir Robin még egy kirohanást intézett, de ugyanolyan gyorsan vissza is vonult a fedezékbe. A holló nem zavartatta magát, még ugrált a kifutóban egy darabig, majd felrepült a sziklaperemre:


Miután a holló elment, vártam még egy darabig, hátha Sir Robin előjön. A hős lovag azonban annyira berezelt, hogy a következő percekben is ott lapult az aljnövényzetben, le se tudtam fotózni.

Persze nem minden állat védi határait rettegve a migránsoktól. A hegyi kecskék és a makákók nemcsak osztoznak egy kifutón, de baráti kapcsolatokat is ápolnak. Az alábbi képen azt láthatjuk, amint a nemrég elkészült kifutóban egy majom és egy kecske együtt gyönyörködik a kilátásban a Bécsi-erdő felé.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése