2022. július 4., hétfő

Elveszve Stájerországban

 A srácok szerettek volna egy pihenőt tartani valahol, így behajtottunk Langenwangba. Feró a központ felé vette az irányt azzal, hogy ott biztos le tudunk parkolni valahol. Elhaladtunk néhány bolt és a templom mellett, majd ismét parasztházak következtek.

- Szerintem ez volt a városközpont - jegyezte meg Petr. Feró befordult az egyik mellékutcába, hogy visszatérjünk a központba, de az elkanyarodott.

- Most épp nem tudom, hova megyünk - vallotta be.

- Úristen, eltévedtünk a nagyvárosban! - kiáltottam fel, mire Petr rögtön rávágta a megoldást:

- Keressünk egy melegbárt!

A templom szerencsére messziről látható volt, így azt előbb-utóbb megtaláltuk. Csak parkolóhely nem volt mellette. Feró ezért egy könnyed mozdulattal behajtott a templomkertbe.

- Ezt nem mondod komolyan! - döbbent le Petr. A templomkert padján ülő idősebb pár rögtön felállt és elindult.

- Ezek most idejönnek és megvernek? - kérdezte Feró.

- Nem, menekülnek, mert meggyőződésük, hogy közveszélyes őrültek vagyunk - feleltem. Feró végre ráállt, hogy kihajtson a templomkertből és a szemközti épület előtt parkolt le - pont a "parkolni tilos" tábla mellett.

Az autópályáról letérve bekapcsoltuk a GPS-t. A cseh nyelven beszélő hölgy Coco névre hallgatott, és specialitása az volt, hogy a célhoz való megérkezést egy lelkes "johó!" kiáltással jelezte. Bad Mitterndorfban viszonylag hamar elhangzott ez a "johó!", ám gyanakodva néztünk körül, ugyanis az előttünk álló ház nagyon nem hasonlított panzióra.

- A képen máshogy nézett ki a ház. Meg máshol is volt.

- Én az első linket írtam be, ami Gergő emailjében szerepelt, és az erre a címre mutatott - magyarázta Feró. Megkérdezték a parkban napozó hölgyet, akitől természetesen megtudtuk, hogy ez nem a szállás, hanem a szállásadó magánlakásának címe. Maga a szállásadó (Uwe) pár perc múlva jelent meg és elvezetett minket a panzióhoz.

Maga a panzió Obersdorfban volt, az étterem viszont, ahova vacsorázni jártunk, Bad Mitterndorfban, így oda is autóval mentünk. Második este útban az étteremhez megkérdeztem Ferót:

- Beütöd a címet a GPS-be vagy követjük Gergőt?

- Azért a faluba egyedül is eltalálok - jelentette ki Feró magabiztosan és áthajtott egy kereszteződésen. Petr, aki azért nézte közben az online térképet, halkan megszólalt:

- Itt kellett volna balra menni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése