2011. január 12., szerda

Yess - avagy inkább Nooo

Zsebi állítólag többször járt már a Yess Pubban. Állítólag akkor kisebb volt a füst és halkabb a zene. És vélhetően nem Tankcsapda volt, mert akkor hamarabb távozott volna.

Első ténykedésünkként megkértük a jóképű pincérfiút, hogy halkíttassa le a zenét, majd az itallapra kezdtünk koncentrálni. Zsebi rögtön kért is fehérbort, ám azt a választ kapta, hogy az általa kiválasztott fajta nincs; egyáltalán, a rendelkezésre álló fehérborok választéka véletlenül se fedi az itallapon találhatót. Én ezek után úgy döntöttem, inkább rákérdezek a vörösekre.
-Azok mind vannak-közölte a srác, majd belekukkantott az itallapba és elmondta, melyik három nincs.

Végül leadtuk a rendelést, de igencsak meglepődtünk, amikor - Zsebi kivételével - vizespohárban kaptuk meg a borokat. (Zsebi talán azzal érdemelte ki a kivételes bánásmódot, hogy nem is emlékezett, milyen fajtát rendelt.) A pincérfiú valami olyasmit magyarázott, hogy a borospoharak eltörtek. A CD-játszó viszont nem, ráadásul most már Ákos üvöltött belőle, ezért András imígyen fordult a pincérhez:
-Nagyon boldoggá tennél minket, ha még egy kicsit halkabbra...

Míg én azon tűnődtem, milyen könnyű is Andrást boldoggá tenni (legalábbis, ha jóképű pincérfiú az ember), Laci arra a következtetésre jutott, hogy szükségünk van némi rágcsálnivalóra. A pincér azt mondta, tud hozni mogyorót pohárban (a pohár jellegét szükségtelennek tartottuk megkérdezni), de nem tudja pontosan, mennyibe kerül. De fölment, megkérdezte, rendeltünk, hozott.

Különösebb zökkenők nélkül folytatódott az este egészen addig, míg Laci úgy nem döntött, hogy - noha senki nem kívánt csatlakozni hozzá - iszik még egy korsó sört. A pincér nagy meglepetésére közölte vele, hogy a csapolt Dreher már elfogyott, mert a Dreheres embereket hiába várták egész délután. Üvegest tud hozni.
-De az is ugyanannyiba kerül?
-Igen, persze.
-Jó, akkor egy üvegest kérek.
A pincér fölment, majd lejött azzal az információval, hogy az üveges mégis 200 forinttal drágább a csapoltnál. Laci ezek után nem kért, én meg önelégülten állapítottam meg, hogy a mi törzshelyünkkel jobban jártunk volna.

2 megjegyzés:

  1. A pincérség nem feltétel, csak a jóképűség! :-)

    VálaszTörlés
  2. Utolsó mondatomat a szombat éjszaka történtek fényében revideáltam. :-((

    VálaszTörlés