2021. december 19., vasárnap

Művelt macskák a különteremben

 A Cat Caféra ugyan ki volt írva, hogy telt ház van, de amikor szóltam, hogy a különterembe megyek, azt mondták, rendeljem meg az italom a pultnál és majd ők odavezetnek. Aslan vélhetően arra számított, hogy neki is rendelek valamit, ugyanis odajött mellém és felnyúlt a pultablakig (pont elérte). Ha nem vigyázok, még az italomat is leveszi magának.

A különteremben még csak Miklós és Terézia tartózkodott, akik megkérdezték, nem látom-e a nagy vörös macskát, akinek itt kell lennie valahol; ugyanis megkérték őket, hogy tartsák számon a teremben levő macskákat. Közöltem, hogy a nagy vörös macska fent van a pultnál és éppen italt kunyerál a vendégektől. Helyette viszont bejött velem a szépséges Nermál, így Teréziáék megnyugodhattak, hogy a macskalétszám változatlan. Ez azonban nem maradt sokáig így. A különterem ajtaja rendszerint zárva van, ezért a macskák számára különleges alkalom volt, hogy bejöhetnek és felderíthetik az itt tárolt macskászati felszereléseket. Egy idő után azt vettük észre, hogy kint sorakoznak az ajtónál várva, hogy valaki bejöjjön és beslisszolhassanak.


Volt itt rengeteg felfedeznivaló, például különböző ketrecek és hordozók, valószínűleg az orvosi kezelés miatt vagy más okból elkülönített macskák részére. Figarónak ezek tetszettek a legjobban.


Volt továbbá egy hatalmas macskabútor. Egyértelműen ez vonzotta ide Nermált, aki sorra végigpróbálta rajta az összes ülőhelyet, míg meg nem találta az igazit:


Más macskák is érdeklődtek a macskabútor iránt. A nevét meghazudtolóan óriási és agresszív Mini azonban nem akart közösködni, és a helyét veszélyeztető macskákat és embereket egyaránt heves fújással támadta le:


Időközben megérkezett a szerző és a többi vendég, elkezdődött a felolvasás. Míg Judit a novellákat olvasta, Bálint szerényen félrehúzódott az asztalhoz, ahol azzal foglalatoskodott, hogy Pongót próbálta megakadályozni a poharak és tányérok tartalmának ellenőrzésében. Pongó figyelme azonban nemsokára másfelé terelődött: megtalálta ugyanis a kabátomat, amelynek vélhetően Folti-szaga volt. Pongó a holmimra telepedett, és az este hátralevő részében el se mozdult onnan.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése