2023. február 25., szombat

Best of karneváli jelmezek 2023

 A buszállomáson egy fél oroszlán ácsorgott. Mármint nem szfinxet kell elképzelni, hanem egy negyven körüli, vékony nőt, aki láthatóan túl melegnek érezte oroszlánjelmezét, ezért a karneválra érkezésig levette a felső részét, így alul oroszlánként, felül ujjatlan fekete topban várta a buszt. Ahogy a hét folyamán melegedett az idő, egyre többen tapasztalták meg ugyanezt, így ma már az állomást a vetkőzés különböző szakaszaiban járó egerek népesítették be.

Az ilyen típusú jelmezek viszont az esti hűvösben hasznosak voltak, így egy másik este a közeli templom előtt focizó medvékre lettem figyelmes.




A karnevál mindenkinek lehetőséget nyújt a kreativitásra, akár a menetben vonul, akár csak nézőként vesz részt. A számos vicces jelmezből sokat le se sikerült fotóznom. Ilyen volt a Pretty Woman-csapat, akik pöttyös ruhákban és Zara-papírszatyrokkal pózoltak; a két Marilyn Monroe, akik úgy rögzítették a szoknyájukat, mintha felfújta volna a szél; az angol turisták pirosra égve, kezükben sörrel tántorogva; a pap, aki lelkesen smárolt egy apácával, pókember gyerekük társaságában; vagy a hotdogárus, akinek a gyerekei sültkrumplinak öltöztek. A csoportok keveredéséből is származtak érdekes jelenetek: egy ifjú amazon egy eltévedt pokémont vezetett kézen fogva, egy indián viszont valahogy a szellemirtók közé tévedt. Asterix és csapata döbbenettel fedezett fel a nézőközönségben egy római centuriót, akit Obelix kötelességtudóan fejbekólintott műbunkójával. Sajnos erről az akcióról is lekéstem, legalábbis fényképezésileg, de néhány másik jelmezt sikerült megörökítenem. Következzen hát egy válogatás három város legviccesebb karneváli jelmezeiből, az őrült macskás nőktől a takarítónőkön keresztül a cowboyokig, akik a hátukon a polgármester elleni körözés plakátját viselték.






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése