2013. február 25., hétfő

Máltai Munkáspárt

Nagyban zajlik a választási hadjárat Máltán. A Munkáspárt különösen kitesz magáért: minden faluban hatalmas plakátok hirdetik irodájukat. A vallettai főhadiszállást ez a tábla ékesíti: "Tourists are welcome." Elgondolkodtam, milyen turistalátványossággal tud szolgálni egy pártiroda. Lefotóztathatod magad az elnökjelölt papírmasé figurája mellett?

Persze az ellenzék sem tétlenkedik. Egyik reklámjukban a munkáspárti vezér két megszólalását vágták egymás mögé, amelyekben ellentmond önmagának (vélhetően; máltaiul van, a szöveget nem értettem). A második megszólalás után megnyúlik az orra, mint Pinokkiónak, mikor letagadta a női bugyiját. Ez a kép óriásplakátokon is szerepel az alábbi angol nyelvű felirattal: "Labour doesn't work."

Ennek ellenére a munkáspárt tényleg mindenhol ott van. Ez akkor bizonyosodott be, mikor a Delimara félszigetre mentünk futni; ez Málta legkeletibb csücske, egy erőmű és egy laktanya díszíti, meg néhány romantikus öblöcske. A laktanyán már messziről láttunk lengedezni két zászlót, ám ebből csak az egyik volt a máltai nemzeti lobogó. Eltűnődtünk, ki foglalhatta el a Delimara-félszigetet (Mdinát például egy zászló alapján a dánok). Aztán mikor odaértünk, kiderült. Természetesen munkáspárti zászló volt, méghozzá a leglepukkantabb, düledező bádogépület mellett.

Noha a politikai tevékenységüket kevéssé ismerem, a magam részéről nem szavaznék a máltai Munkáspártra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése