2013. október 18., péntek

Állatkerti akrobatika

Az Állatok Világnapján az állatkert lakói úgy döntöttek, akrobatikával szórakoztatják örökbefogadóikat és azok vendégeit. Jacques és Noé például azon versengtek, melyikük tudja lelökni a másikat a medencéjükben található műzátonyról.


A kis párduc is igyekezett elsajátítani az akrobatikát: a kifutójukban található faágon egyensúlyozott és időnként anyja mögé, mellé vagy hátára pottyant. Az anyapárduc a "Mummy needs a drink" arckifejezéssel szemlélte az eseményeket, és azt vártuk, hogy mikor kever le egy nyaklevest hiperaktív csemetéjének.

Az ormányos medvéknél nem kell meglepődni, ha a faágon találjuk őket. Ezúttal azonban két példány kiváló érzékkel a faág legvégén került intermedvélis konfliktusba, minek hatására addig baszkurálták egymást, míg egyikük leesett az ágról. A másik ezután elégedetten felmászott mászókája felső részére és a biztonság kedvéért elkezdte elrágni a lelógó köteleket, nehogy valaki utánamásszon.

Őszintén szólva azért a gondozók is hozzájárultak az akrobataprodukciókhoz. A rókamanguszták kifutójában például valaki felfüggesztett egy darab húst, olyan magasságba, hogy a földről nem nagyon érték el. A ravasz állatkák azonban hamar rájöttek a megoldásra, és fergeteges ugrásokkal szórakoztatták közönséget.

1 megjegyzés:

  1. A rókamangusztákhoz videó:
    https://www.facebook.com/photo.php?v=10200817402661115&set=vb.1345005319&type=2&theater

    VálaszTörlés