2015. augusztus 10., hétfő

Fiókok

- Nincs nálatok egy csillagcsavarhúzó? - sétált be hozzánk Tamás. - Vagy bármilyen csavarhúzó?
Körülnéztünk az asztalon, de nem láttunk.
- Nem tud valamelyikőtök bezárt fiókokat kinyitni? - szólt a következő kérdés.
- Miért, mi történt?
- Véletlenül bezárult egy fiók, és nem tudjuk kinyitni. Csillagcsavarhúzóval ki lehetne nyitni, de sajnos pont az a fiók zárult be, amiben a csavarhjúzók vannak.

Átmentem hozzájuk megtekinteni a helyzetet, és végre kirajzolódott a történet. Három egyforma fiókos szekrény szerepel benne. Az egyiket már fél éve nem tudták kinyitni, de most Tamásnak kellett egy dokumentum, ami abban volt. Ezért a kettes számú szekrényt kezdték el vizsgálgatni, hogy rájöjjenek, hogyan nyithatnák ki az egyes számút. A vizsgálgatás közben a kettes számú szekrény fiókja véletlenül becsukódott, és azt sem tudták többé kinyitni. Ezek után a hármas számú szekrényhez már hozzá sem mertek nyúlni. Amikor bementem, épp a kettes számú szekrényt boncolták: az alsóbb fiókokat sikerült kinyitniuk, csak pont a legfölsőt nem. Pedig a kettes számú szekrény felső fiókján még kulcslyuk is volt, ellentétben az egyes számúval.

Kicsivel később diadalüvöltés hallatszott a szomszéd szobából. Átmentem, és kiderült, hogy Tamásék szétszedték a hármas számú szekrényt, hogy megvizsgálják a szerkezetét. Ennek alapján Marcsi egy biztosítótűvel feltörte a kettes számú szekrényt. Persze nagy dicséretet kapott és javasoltuk neki a jobban fizető bankrablói karriert.

Az egyes számú szekrényről azóta sincs hír...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése