2016. március 18., péntek

Elcserélt fejek

Mikor úgy tűnt, már nem történik semmi érdekes, Marianna és én bejelentettük, hogy hazamegyünk.
-Jó, de előbb cseréljük össze az arcunkat! - kérte Feri. Nemrég ugyanis letöltött egy alkalmazást az okostelójára, ami kétszemélyes szelfi esetén felcseréli az arcokat, vagyis az egyiket teszi a másik nyakára, hajához stb. (Mindig elámulok, micsoda hülyeségekre tudnak emberek időt pazarolni ahelyett, hogy mondjuk cicás képeket osztanának meg a facebookon...) Marianna beleegyezett és rögtön készült is egy sorozat: Feri-Marianna, Marianna-én, Feri-Évi, Feri-Pepe. Ez utóbbin Marianna nagyon jól szórakozott.
- Úgy nézel ki, mint egy fehér középosztálybeli sorozatgyilkos! - mondta valamelyik hibridre.
- Megártott neked a CEU, ha már sorozatgyilkosoknál is fontosnak tartod hangsúlyozni, hogy fehér középosztálybeli - jegyeztem meg maliciózusan.
- Miért, most olvastam egy könyvben, hogy a legtöbb sorozatgyilkos ilyen.
Ekkor csatlakozott hozzánk Mayougou, és Marianna rögtön felvillanyozódott arra a lehetőségre, hogy egy afrikai fejet tudjon a nyakán. Persze előbb el kellett magyarázni Mayougou-nak a helyzetet.
- Ez egy olyan applikáció, hogy összecseréli a fejeinket. De nem igazából - tette hozzá Marianna, mert Mayougou igen gyanakodva nézett. Egymáshoz hajoltak és Feri beindította az applikációt, de nem történt semmi.
- Túl közel vagytok egymáshoz - vélte Feri, mire ők kicsit távolabb léptek, de az applikáció nem szólalt meg.
- Ez egy rasszista applikáció! - jelentette ki végül Marianna és vette a kabátját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése