2018. szeptember 19., szerda

A szökés – állatkerti akciósorozat 1-2.rész

Okos állat a manguszta. Gyorsan rájön arra, hogy ha gondozója a kajával a kinti világból jött be a kiskapun, ugyanott fog majd kimenni is. Márpedig a manguszta kíváncsi is (ez ugye az okossággal együtt jár), vagyis nagyon szeretné tudni, mi van odakint. Így aztán egy-két állatka egyszerűen rácuppant a gondozóra, és nem engedte el. A lány már ott állt a kapunál, de ugye kimenni nem tudott volna anélkül, hogy néhány manguszta is kiszabadulna vele együtt.

Megpróbálta kajával elterelni a figyelmüket, de sikertelenül. Csak akkor kezdték el rágcsálni reggeli kukoricájukat, amikor a gondozó egy óvatlan pillanatban kislisszolt a kapun.


A makik ennél sokkal kreatívabb módszereket eszeltek ki. Amikor egy család babakocsival sétált be a kifutóba, az egyik maki minden teketória nélkül a babakocsi alsó tárolórészébe ugrott és egy darabon utaztatta is magát. A gondozók aztán megkérték, másszon le, de nem ment messzire: leült a földre társai közé a korlát mellett. Azok viszont elvonták a figyelmét, így nem vette észre, hogy potenciális megszöktetői kifelé tartanak.
- Siess, mindjárt kimennek a babakocsisok – figyelmeztettem, de már késő volt: csak döbbenten bámult az ajtón kiguruló babakocsi után.

Láthatjuk tehát, hogy az első két szökési kísérlet kudarcot vallott. Azonban láttunk mi már karón varjút és buszmegállóban pingvint (legalábbis az állatkerti gondozók láttak), ezért tudjuk: az állatok nem adják fel egykönnyen. Hamarosan bizonyára újabb részekkel jelentkezünk izgalmas sorozatunkban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése