2018. december 5., szerda

A fogságba esett gringó

András nemcsak az elektromos motorokat, hanem az elektromos autókat is kedveli (sőt így télen őket még inkább). Fel is regisztrált a Green-Go (azaz: gringó) alkalmazásra, és hétfőn este lefoglalt nekünk egy jószágot, hogy azzal mehessünk haza.
- De a Lehel téren túl van – figyelmeztetett.
- Remélem, azért nem valahol a Róbert Károly körúton.
- Ja nem, közvetlenül a Lehel tér mögötti utcában.
Mivel a gringókat félórával előre lehet lefoglalni, de mi még negyedórát búcsúzkodtunk meg molyoltunk, András kicsit aggódott, hogy lekésünk róla. De fölöslegesen: a kisautó ott várt bennünket a villamossínek és a lakótelep között. Viszont miután beszálltunk, nem volt hajlandó elindulni. András mindent megpróbált, a rádiót is kikapcsolta, hátha a jószág nem szereti David Guettát (megértem), de semmi. Még egyszer végigment ugyanazokon a műveleteken – és a motor beindult.
- Nem értem, mindent pont úgy csináltam, mint az előbb. De most hogy megyünk ki?
A keskeny aszfaltút ugyanis, amely a villamossínek mellett húzódott, egy ponton egyszerűen elfogyott. András ezért tolatni kezdett és vissza is ment a keresztutcáig – ahol viszont korlátok zárták el a bejutást. Na de akkor hogyan jutott be ide a gringó, meg az itt parkoló húsz másik kocsi?
- Esetleg itt? – mutatott András az egyik lakótelepi ház előtti betonozott részre.
- Tuti nem.
Még egyszer oda-vissza mentünk a kis úton, de nem találtunk egérutat. András végül megelégelte, áthajtott a villamossíneken és a mellettük levő járdaszigeten, és beállt a Lehel térrel ellenkező irányba, rendesen igazodva a piros lámpához.
- Csak azt nem tudom, melyik lámpa vonatkozik rám.
- Szerintem semelyik,mert a szembe sávban állunk.
Igazam lett: a keresztutcából kihajtó autók épp zöldet kaptak, és elindultak velünk szembe. András gyorsan kitért előlük a villamossínekre, majd jobb híján itt haladt tovább. Szerencsére esténként már nem túl sűrű a budapesti villamosközlekedés (az egész manőver alatt egyetlen tuja sem haladt el melletünk), így a Lehel tér sarkáig villamosként funkcionáltunk, majd átkeltünk egy járdaszigeten és beálltunk, ezúttal már a jó sávba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése