2020. május 17., vasárnap

Állati hobbik

Mindig kicsit viccesnek találtam a Madagaszkár pingvinjeiben azt az elemet, hogy az állatkerti állatok lelkesen várják a látogatókat, különösen a gyerekeket. Viszont nemrég egy német állatkert dolgozója azt nyilatkozta: a bezárás óta az állatok unatkoznak, nagyon várják a látogatókat. Ez érződött a pénteken újra megnyitott Schönbrunni Állatkert lakóin is: lelkesen mutogatták a látogatóknak, melyikük milyen új hobbit talált magának a lezárás alatt.

A gepárd például modellkedésre adta a fejét. Elegáns lépésekkel parádézott végig újra meg újra a kifutó kerítése mellett, így a kifutó és angol megfelelője, a catwalk is több értelemben is érvényessé vált.



A mókusmajmok természetesen a kötéltáncban jeleskedtek:


A pingvinek a lezárás idején betanult szinkronúszó-számukat adták elő. Az első körben ugyan még nem sikerült teljesen szinkronban maradniuk, de utána egyre ügyesebben tartották a ritmust.


Sokkal kevesebb sikerrel készültek fel a szurikáták. Ők alapvetően pankrációban indultak volna, de nem igazán sikerült eldönteniük, ki verekedjen kivel. Így a nézők a látványos meccs helyett egy matematikai feladványt kaptak "hány szurikátát látunk?" címmel.



A kecske ellenben okos állat, újságot is olvas (mielőtt megenné), így azt is tudja, hogy az ország vezetői azt ösztönzik: az osztrákok a gazdaság fellendítése érdekében belföldre menjenek nyaralni. A kecskék jó állampolgárként megfogadták a tanácsot és máris edzeni kezdtek az alpesi csúcsok meghódítására - jobb híján a házuk tetején.



Az egyik legnagyobb népszerűségnek a kiselefánt örvendett. Ebben része volt annak, hogy itt a social distancing alapelve úgy szól: egy bébielefántnyi hely legyen közted és a másik ember között. A törvénytisztelő osztrákok tehát becsületesen ellátogatnak az állatkertbe, hogy a pontos méretet ellenőrizzék. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy a nem egészen egy éves Kibali figyelemreméltó tudatossággal rendelkezik: ilyen zsenge korban már pályát választott. Eldöntötte, hogy táncos szeretne lenni. Gyakorlásképpen a kifutóban körbejárva olykor pontozott a hátsó lábával, máskor csinos keresztlépést mutatott be vele.



Yuan-Yuan viszont nem strapálta magát, egyszerűen csak leült a kifutó szélére ebédelni. Ő pontosan tudja: a látogatók már magától attól a ténytől is elalélnak, hogy karnyújtásnyira ül tőlük egy óriáspanda.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése