2020. július 11., szombat

Köztéri normák

A földön ültünk a Keplerplatzon és hallgattuk a szakállas csávót, aki "Cats against fascism" feliratú pólóban tolta az antifasiszta rappet.
- Ezen a környéken készült ám a Lázár videója - jegyezte meg Tündi. - Tudod, amiben azt mondta, hogy Bécs bevándorlók lakta részein milyen szörnyű állapotok vannak, rossz a közbiztonság és mindent ellep a szemét.
- Komolyan?
- Aha. Ahogy a vonulás közben élőztünk, mondtam is, hogy nagyon szeretnék szemetet mutatni, de nem látok egy darabot se!
Ebben a pillanatban az italosstandnál álló srác kezéből kicsúszott az üdítős üveg és ezer darabra tört a földön.
- Tessék, látod, csak kérned kell - mondtam Tündinek. - Itt van neked a szemét. Gyorsan videózd le, mert három perc múlva már nem lesz itt.
Nem kellett addig várni; amint ezt kimondtam, megjelent egy fickó hatalmas söprűvel és szemétlapáttal és összesöpörte a cserepeket.

Ami a közbiztonságot illeti, arra sem lehetett panasz: a tüntetés védelmére annyi rendőrt vezényeltek ki, hogy konkrétan a parkoló rendőrautók sorát követve találtam oda a helyszínre. Amikor el akartunk menni boltba, megálltunk a zebránál, ahol piros volt, bár nem jött egyetlen autó sem.
- Ugyan, nincs itt rendőr! - legyintett Tündi rövid várakozás után és átsétált a piroson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése