2013. május 23., csütörtök

Banánposzadék

A HD TV új reklámján két majom ül a termálvizben és körmüket tisztogatják. A szöveg: "Fantasztikus ez a HD! A legkisebb banánposzadék is látszik a körmöm alatt!"

A majmok persze cukik, és a nyelvújitó szándékot is értékelni kell, a reklám pontossága azonban kivánnivalót hagy maga után. A képen látható majmok ugyanis japán makákók (ez már a termálfürdőzésből is kiderül, ld. a Szamszara c. filmet). Márpedig Japánban, lévén mérsékelt égövi ország, nem terem banán, igy a majmok körme alá se kerülhetett - még poszadék formájában sem.

2 megjegyzés:

  1. Japán elég hosszú ahhoz, hogy ne csak mérsékelt égövi ország legyen, a déli szigetcsoport már bizony szubtrópusi klímájú. És micsoda meglepetés, ezek a szigetek (Ryukyu szigetek) az őshazája a Musa basjoo nevű banánnak.
    Azon persze lehet elmélkedni, hogy vajon a "nagy Japán" területén elterjedt majmok éppen e kis szigetek termését majszolják-e, de tény, hogy nem kifejezetten lehetetlen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát végülis, ha a majmok megfelelő szállítási rendszert építettek ki - merthogy a képen levő makákókra mintha éppen hullana a hó...

      Törlés