2010. május 6., csütörtök

Totális higiénia

A Ferihegyi Repülőtér női vécéjének mosdórészében egy fertőtlenítő berendezés éktelenkedik a falon. A belőle kijövő folyadék - a felirat szerint - hatékonyan fertőtlenít egy csomó csúnya fertőzés ellen, mint például SARS, különféle hepatitiszek - és HIV-fertőzés.
Na most az utóbbiba belegondolva: tulajdonképpen akkor ezt hova kellene kenni??

2 megjegyzés:

  1. http://www.communio.hu/meh/nyalaids.htm

    "...A HIV vírust vérből, nyálból, könnyből, vizeletből, ondóból, cerebro-spinalis folyadékból, anyatejből, valamint fertőzött egyének szöveteiből izolálták... A bőrt, különösen ha sérült, bevágták, lehorzsolták vagy megkarmolták, illetve a gyulladt és más sérülést szenvedett bőrt, valamint a szem, orr, száj, esetleg a légzőszervek (légcső, hörgők, tüdő) nyálkahártyáit úgy kell tekinteni, mint a vírus szervezetbe jutásának lehetséges útjait."

    magyarul, ha valaki letüsszenti a horzsolásodat a reptéren, és te azonnal jól kimosod a sebedet ezzel a folyadékkal, akkor nyilván jelentősen csönkenti a fertőzés esélyét...

    VálaszTörlés
  2. Azt gondolom, hogy a letüsszentés meglehetősen kis veszéllyel jár (de javítson ki, aki jobban képben van). Mondjuk ha egy HIV-pozitív frissen foghúzás után belém harap, az már gázosabb, de nem hinném, hogy sok HIV-pozitív érez indíttatást ilyesmire.

    VálaszTörlés