2010. június 1., kedd

Alkalomhoz illő öltözködés

Szombat reggel ugyan kissé párás volt az idő, de valamiért nem voltam képes feladni a tervet, hogy az előző nap kikészített hosszú barna ruhámban menjek. Hogy miért is, az csak a közgyűlésre érve tudatosult bennem: hát persze, ma van István esküvője!

A közgyűlés többi tagja azonban nem készült öltözködésileg. Mocsó és Jani ezért hazarohantak átöltözni, míg én bent maradtam az irodában (elvileg) dolgozni és (gyakorlatban) a faszbukon levelezni. Lacca és Botanika szintén ott dolgozgattak. Nekik eredetileg nem állt szándékukban részt venni az esküvőn, de Laccát hamar meggyőztem, ő meg kicsit több erőfeszítéssel meggyőzte Botanikát, így végül hármasban indultunk el. Útitársaim viszont folyamatosan kínosan érezték magukat póló-farmer összeállításuk miatt. Valamiért mindketten szürke pólót vettek (Botanikáén valami rajzfilmfigura is volt), és Lacca ezt ismételgette:
-Az esküvőn összegyűlt rokonság aztán azt fogja mondogatni: "hogy az a szürke pólós házaspár milyen topisan nézett ki!"

Viszont mi időben odaértünk, míg Mocsó (kifogástalan fehér ingben) épphogy beesett. Lacca ragaszkodott hozzá, hogy a terem végében üljünk le, és folyamatosan azt figyelte, ki mit visel. Csak akkor hallgatott el, mikor megkezdődött a szertartás. Mikor az anyakönyvvezető már majdnem belekezdett a szövegébe, kirobbant az ajtó és beesett rajta Jani - Donald kacsás nyakkendőjén magyar állami címeres nyakkendőtűvel.
Még szerencse, hogy útközben nem futott össze gárdistákkal, ezért a szentségtörésért meglincselték volna.

2 megjegyzés: