2010. január 27., szerda

nagypapák és emailek

Két gyöngyszem az elmúlt napokból:
1. Richard J. Gelles: Contemporary families c. családszociológiai könyvéből:
"Typically, in patriarchal, or male-dominated societies the eldest male grandfather is considered the family head (...)"
Vagyis: "A patriarchális vagy férfijogú társadalmakban a legidősebb hímnemű nagyapát tekintik a családfőnek."
Szerintem ez aljas diszkrimináció a nőnemű nagyapákkal szemben.

2. Az Atlasz levlistáról:
"Szomorú, hogy a XI. sz-ban nem képesek egy olyan regisztrációs rendszert üzemeltetni, ahol a felhasználók a nekik megfelelő e-maileket kapják!"
Igen, ezen már István királyunk is sokat bosszankodott...

3 megjegyzés:

  1. "...a felhasználók a nekik megfelelő e-maileket kapják!"
    Ez tök jó ötlet. Tényleg ki kéne dolgozni már egy rendszert, ahol a számomra kellemetlen - tehát nem megfelelő - leveleket a rendszer automatikusan a kukába dobja. A fenének se hiányzik, hogy a kötelezettségeimre figyelmeztessenek, vagy rosszakat írjanak ismerőseim. Számomra az ilyen e-mailek nem megfelelők.

    VálaszTörlés
  2. Olyan email szűrőt kéne bevezetni, ami automatikusan töröl emaileket a szövegükben szereplő dolgok alapján, pl. ha ilyen van benne, hogy "ezt a levelet küldd tovább 450 ismerősödnek" vagy "ne felejtsétek el leadni a jelenléti íveket" vagy "gyertek el karmikus transzlégzés-csoportomra". :-)
    Amúgy a bosszankodó amiatt bosszankodott, hogy a kölni Gay Games szervezői figyelmeztették, hogy szerezzen be német vízumot.

    VálaszTörlés
  3. én szeretnék menni a karmikus transzlégzés csoportra. mikor lesz? LOL

    német vízumot a gay gamesre? miért, 6 hónapnál tovább tart? :D vagy lehet, hogy a szervezők már tudnak valamit küszöbön álló kirúgatásunkról?

    VálaszTörlés